Met Pasen bleef de kerk van de Protestantse Gemeente in Biddinghuizen leeg

BIDDINGHUIZEN • Di 6 april 2021 | 15:37 • Dinsdag 6 april 2021 | 15:37

De kerk van de Protestantse Gemeente in Biddinghuizen is met de paasvieringen helemaal leeg gebleven. Er waren nul bezoekers, hoewel dertig kerkgangers volgens de richtlijnen van de overkoepelende kerkorganisaties mochten komen. Alle vieringen zijn digitaal gegaan. Kerkelijk secretaris Tineke Stuifzand: "We hebben als kerk vorig jaar heel wat voor de kiezen gehad. We zijn daardoor misschien wel extra voorzichtig geworden."

Vorig jaar december kreeg de geloofsgemeenschap te maken met een forse corona-uitbraak. Dat gebeurde toen de kerk opnames maakte van een dienst voor de digitale kerstuitzending. Dat gebeurde helemaal volgens de regels en de richtlijnen van het RIVM, aldus het kerkbestuur. Toch raakten toen tien aanwezigen besmet en twee overleden zelfs aan COVID-19.

Er is landelijk veel gedoe rondom verschillende kerken en het kerkbezoek. De coronaregels werden soms gedeeltelijk losgelaten, omdat de behoefte aan de kerkgang groot zou zijn. Dat gebeurde vorige maand bijvoorbeeld ook in de Sionkerk op Urk. Stuifzand kan zich wel ergeren aan het onbegrip dat daarvoor is. "Mensen verdiepen zich niet in waarom groepen dat doen. Het wordt allemaal maar afgekeurd wat DIE mensen doen. Er lijkt wel meer begrip te zijn voor 500 mensen die op het Museumplein demonstreren, dan voor mensen die hun geloof willen belijden op de manier die bij hun traditie past. Het is niet mijn traditie en ik ervaar dat dus ook niet zo en wij doen dat dus ook niet. Maar het onbegrip, stickertjes plakken en de stennismakerij eromheen vind ik storend."

In onze rubriek Na Het Nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel