Zorggroep Oude en Nieuwe Land bestaat 75 jaar

NOORDOOSTPOLDER • Di 6 april 2021 | 21:32 • Dinsdag 6 april 2021 | 21:32

Met speciale jubileumvlaggen viert Zorggroep Oude en Nieuwe Land het 75-jarig bestaan. Een groot feest zit er niet in door de coronamaatregelen, maar er is van alles georganiseerd om toch een feestelijk gevoel te krijgen.

Zo verschijnt deze week een speciale uitgave van het eigen medewerkersmagazine vol foto’s, anekdotes en historische artikelen. Verder worden er in de verschillende woonzorglocaties van ZONL allerlei festiviteiten georganiseerd, worden cliënten in de wijk in het zonnetje gezet en is er een jubileumboek gemaakt met verhalen over het werken in de zorg.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is in 1946 in Steenwijk ontstaan. Er bleek behoefte te zijn aan wat toen nog 'gezinsverzorging' werd genoemd. Het was een breed begrip waar kraamzorg, thuiszorg en wijkverpleging onder viel.

Tegenwoordig heeft de zorggroep 1800 medewerkers en bijna 1000 vrijwilligers en is actief in Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel