Asbestruzie in voordeel van Vermeulen Food Group beslecht

DRONTEN • Do 8 april 2021 | 17:07 • Donderdag 8 april 2021 | 17:07

De rechter in Lelystad vindt niet bewezen dat Vermeulen Food Group (VFG) asbestplaten onzorgvuldig heeft verwijderd uit een loods in Dronten. De eigenaar van de loods sleepte het bedrijf voor de rechter, omdat hij denkt gezondheidsschade te hebben opgelopen door het afvoeren van de platen in december vorig jaar.

Ook vindt hij dat VFG verantwoordelijk is voor de financiële schade die hij heeft opgelopen door de onzorgvuldige verwijdering van het asbest. De gemeente heeft de loods waarin het materiaal lag verzegeld. Klanten van de man die spullen in de loods hebben opgeslagen, kunnen er daardoor niet bij. Pas als een asbestinventarisatie heeft plaatsgevonden, zou de loods weer open mogen.

Voorschot
De man vroeg de rechter dan ook om VFG de asbestinventarisatie te laten betalen en de eventuele verwijdering van het asbest, zodat de loods binnen vier weken weer open kan. De Drontenaar vroeg daarnaast een voorschot van 25.000 euro op een uiteindelijke schadevergoeding.

VFG zei twee weken terug tijdens de zitting dat de man zelf verantwoordelijk is voor de slechte verwijdering van het materiaal. De rechter gaat daarin mee en wees alle verzoeken van de Drontenaar af.

Asbestplaten
VFG is wat hem betreft weliswaar eigenaar van de asbestplaten die in 2016 in de loods van de man werden gelegd. Maar dat betekent niet dat de onderneming ook automatisch verantwoordelijk is voor de wijze waarop de platen zijn afgevoerd. En uit niets is gebleken dat het bedrijf de opdracht voor verwijdering heeft gegeven.

In 2016 was de Drontenaar nog mede-eigenaar van VFG. Na een ruzie met zijn broer en mede-eigenaar stapte de Drontenaar in 2019 op. Zijn broer heeft het bedrijf voortgezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel