Walibi-directeur ziet niets in coronacheck

BIDDINGHUIZEN • Di 13 april 2021 | 13:17 • Dinsdag 13 april 2021 | 13:17

De attractieparken zien weinig in het plan om een coronatest verplicht te stellen als het kabinet besluit dat ze de deuren weer mogen openen. Dat is helemaal niet nodig, zegt directeur Mascha van Till van Walibi Holland in Biddinghuizen.

"We hebben vorig jaar al bewezen dat we met de anderhalve meter-maatregel heel veilig open kunnen zijn. We zijn ook geen bron van besmetting gebleken", stelt Van Till, die ook voorzitter is van de attractie-branchevereniging Club van Elf. "Door de test-check zullen veel mensen afhaken. Die mensen gaan dan op een andere manier ontspanning zoeken, wat weer leidt tot drukke bossen, stranden en pleinen."

Mensen willen zich volgens Van Till ook graag veilig ontspannen. "Niemand gaat naar een pretpark als ze denken dat de kans groot is dat je er corona oploopt". Ze hoopt dat het kabinet de coronaregels voor de attractieparken toch snel versoepelt. "Wij zijn er al sinds 2 april helemaal klaar voor!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel