IDO Schuldhulpverlening zoekt extra vrijwilligers

LELYSTAD • Wo 14 april 2021 | 14:18 • Woensdag 14 april 2021 | 14:18

Bij de stichting Interkerkelijk Diaconaal Overleg (IDO) in Lelystad kloppen door corona meer mensen aan met problemen, die ook nog eens complexer zijn. Het gaat vooral om mensen met schulden. Het is nu zo druk, dat er snel extra vrijwilligers nodig zijn.

Iedereen die aanklopt wordt geholpen zegt Gerjan Geertsma van het IDO: "Mensen die op de wachtlijst staan kunnen wel voor zaken die meteen geregeld moeten worden terecht in ons inloopspreekuur. Maar het is lastig om structurele sociale begeleiding op te zetten. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers."

De stichting zoekt vrijwilligers die de tijd, rust en het luisterend oor willen zijn; Budgetmaatjes. Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing. Geertsma benadrukt hoe belangrijk het is om er echt voor iemand te zijn. Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores, dat betekent al heel veel.

De stichting begint daarom binnenkort met een opleiding. Vanwege de coronamaatregelen gaat dit via zoom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel