Advocaat: 'Geert Post en Jelle P. waren slachtoffer van internationaal drugsnetwerk'

URK • Ma 19 april 2021 | 13:20 • Maandag 19 april 2021 | 13:20

Voormalig Urker wethouder Geert Post en zijn zoon Jelle P. zijn het slachtoffer geworden van een internationaal drugsnetwerk. Dat zei de verdediging van Jelle P. maandagochtend voor de rechtbank in Engeland. De jury is bijeen. De rechter heeft laten weten dat de jury voor 17:15 uur Nederlandse tijd uitspraak moet doen. Anders wordt de uitspraak in de zaak naar dinsdag verplaatst.

De Engelse verslaggever Tim Dawson volgt de rechtszaak voor Omroep Flevoland. Volgens hem heeft de verdediging een goede poging gedaan om twijfel te zaaien bij de twaalf juryleden die moeten oordelen over de schuld of onschuld van Jelle P. en is de zaak niet 'klip en klaar'. De advocaat vroeg de jury ook eens goed naar Geert Post te kijken en zich af te vragen of hij het type persoon is dat mee zou doen in grote drugshandel. De rechtszaak wordt maandag afgesloten. Daarna gaat de jury een oordeel vellen. De verwachting is dat de uitspraak nog alle kanten op kan gaan. Welke straf Jelle P. eventueel krijgt, is vervolgens aan de rechter.

Smokkel
De vrachtwagenchauffeur wordt verdacht van de smokkel van 250 kilo cocaïne en 169 kilo amfetamine naar het Verenigd Koninkrijk. De drugs zaten verstopt in de karretjes waarmee een lading bloemen werd getransporteerd. De straatwaarde van de drugs is ten minste 26 miljoen euro. De Urker werd eind juli vorig jaar op weg naar de Kanaaltunnel bij Coquelles in Frankrijk door de Britse douane aangehouden. Jelle P. houdt vol onschuldig te zijn en niet te hebben geweten dat er drugs tussen de rozen en zonnebloemen zaten.

Jelle P. is de zoon van de voormalige Urker wethouder Geert Post. Hij is ook gehoord als getuige in de zaak. Oud-wethouder Geert Post werkte als vervoersmanager in het bedrijf van zijn zoon.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel