Extra surveillance bij moskeeën na dreigbrieven

ALMERE • Do 22 april 2021 | 17:17 • Donderdag 22 april 2021 | 17:17

Bij de moskeeën in Almere wordt na de ontvangst van dreigbrieven extra gesurveilleerd. Dat antwoordt het stadsbestuur op vragen van de politieke partij NIDA. Ook zijn er korte lijntjes tussen de politie, gemeente en de moskeebesturen. Op die manier kan informatie snel uitgewisseld worden als er weer iets speelt.

De Omar Ibn Al Khattab moskee in Almere Buiten kreeg begin deze maand een dreigbrief. In de brief staat dat mensen van de islam criminelen zijn en levend verbrand moeten worden. Een week eerder ontving de Abou Bakr Assadik moskee al een dreigbrief. In de envelop zat onder meer een luier met de tekst 'paascadeau voor de jankerds in onze maatschappij'. Ook zaten er een verscheurde Korantekst en een afdruk van de omstreden Deense spotprent van Mohammed in.

Op dit moment is er volgens de gemeente geen verhoogd dreigingsniveau, daarom worden er geen zichtbare veilgheidsmaatregelen genomen. Er moet dan gedacht worden aan cameratoezicht en beveiliging voor de deur.

Het college van b en w vindt het aannemelijk dat er qua de dreigbrieven sprake is van een georganiseerde actie, omdat ook andere moskeeën in Nederland een dreigbrief hebben gehad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel