Stranden Dronten schoongemaakt door ondernemers en gemeente

DRONTEN • Vr 23 april 2021 | 7:33 • Vrijdag 23 april 2021 | 7:33

Samen met de gemeente Dronten hebben recreatieondernemers de stranden bij de Randmeren schoongemaakt voor het nieuwe zomerseizoen. Dat was hard nodig, want tot voor kort zagen de stranden er verwaarloosd uit.

De gemeente en de ondernemers kwamen niet tot overeenstemming door wie en hoe het onderhoud gedaan zou moeten worden. Dit tot grote frustratie van de ondernemers. Beide partijen lijken nu toch langzaamaan tot eensgezindheid te komen over hoe het strand ook in de toekomst schoon kan blijven.

Voor het beheer en onderhoud zijn inmiddels een paar contracten ondertekend, sommige ondernemers zijn nog in onderhandeling. Horecaondernemer Jelbert Haagsma is blij dat het strand voor zijn Beachclub Nu in Biddinghuizen schoon is. "Alles is weer netjes, we kunnen elke gast weer verwelkomen."

Parkeergeld
De parkeeropbrengsten moeten het onderhoud deels compenseren. Wat er moet gebeuren met de minder goed bezochte plekken, wordt nog overlegd. Ondernemer Haagsma heeft nog één boodschap voor de strandgangers: "Geniet en houd het allemaal een beetje netjes."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel