Drie partijen willen met spoed met provinciebestuur praten over illegaal afschot OVP

FLEVOLAND • Vr 23 april 2021 | 12:57 • Vrijdag 23 april 2021 | 12:57

De Flevolandse Partij voor de Dieren (PvdD), JA21 en de PVV willen met spoed met het provinciebestuur praten over het illegale afschot van heckrunderen en konikpaarden in de Oostvaardersplassen. De partijen hebben een verzoek ingediend om het onderwerp voor komende woensdag op de agenda te krijgen.

Konikpaarden en heckrunderen uit de Oostvaardersplassen zijn doodgeschoten zónder dat daarvoor de vereiste papieren waren verstrekt. De provincie had voor het afschieten een aparte opdracht moeten verlenen aan Staatsbosbeheer, maar dat is nooit gebeurd. Staatsbosbeheer was daardoor in overtreding toen het de dieren afmaakte.

PvdD fractievoorzitter Jesse Luijendijk: ''Het doden van dieren is mijn ogen altijd illegaal en verwerpelijk, maar is nu ook volgens de wet illegaal. Provincie Flevoland blijft blunderen op dossier Oostvaardersplassen en dat over de rug van deze weerloze dieren.''

Kamerlid Leonie Vestering van dezelfde partij heeft Kamervragen gesteld over de kwestie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel