Bloeiende tulpen trekken bekijks en creativiteit

FLEVOLAND • Za 24 april 2021 | 17:44 • Zaterdag 24 april 2021 | 17:44

Het was zaterdag een komen en gaan bij verschillende tulpenvelden in Flevoland. Door de kou van afgelopen weken liep de bloei vertraging op, maar inmiddels kleuren de velden rood, geel, oranje en roze. Dat trok veel bekijks, selfies, dansjes en blije gezichten. De aantrekkingskracht is groot: "Midden op de weg zagen we de bloemen," vertelt een blije bezoeker. Ze twijfelden geen moment: "We stopten: eruit iedereen!"

Door de kou bleven de tulpen langer dan gebruikelijk in knop en besloot de organisatie van de Tulpenroute een week later van start te gaan. Het enthousiasme is daarom misschien nu wel des te groter. "Wij woonden vlakbij, dus we hielden het in de gaten," legt een andere bezoeker uit. "Nu is het eindelijk aan de gang en is het zo ontzettend mooi."

Vanuit alle uithoeken van het land kwamen mensen af op de velden. Dat het verzoek om niet tussen de velden te gaan staan niet werd opgevolgd, hoeft dan ook misschien niet te verbazen. Daar waar geen bordjes stonden vergaapten onder andere Drenten, Rotterdammers en Amsterdammers zich aan de kleuren. Daarom deed de organisatie van de Tulpenroute vandaag nogmaals de oproep buiten de velden te blijven, om zo schade te voorkomen.

"Gek gevoel als je erin staat, gewoon kriebels."

— Jonge bezoeker

Families met jong en oud maakten filmpjes en foto's en dat was genieten: "Het is gewoon best wel een gek gevoel als je erin staat" bekent een jong meisje. "Gewoon kriebels, het is grappig." En daarom regende het op de brede sporen tussen de tulpen selfies, voorzichtige dansjes en heel veel gegiechel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel