Subsidie windpark Westermeerwind moet opnieuw worden berekend

NOORDOOSTPOLDER • Ma 26 april 2021 | 11:59 • Maandag 26 april 2021 | 11:59

De minister van Economische Zaken moet de korting op de subsidie voor windpark Westermeerwind in Noordoostpolder opnieuw berekenen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaald. Waarschijnlijk valt de korting daarna lager uit dan de 40 miljoen die eerder werd opgelegd. Directeur Anne de Groot van Westermeerwind durft daar nog geen harde uitspraak over te doen.

De 48 windturbines van 149 meter verrezen in 2016 in het water bij de Noordoostpolder. Het Rijk gaf aanvankelijk 590 miljoen euro subsidie, maar besloot in 2018 dat er 68 miljoen euro moest worden terugbetaald. Dat was nodig om te voorkomen dat het bedrag zou worden gezien als staatssteun.

Na bezwaar van het windpark werd de korting teruggebracht naar bijna 40 miljoen euro. Ook met dat bedrag was het windpark het niet eens. Daarom stapte Westermeerwind naar het College van Beroep voor het bedrijfsleven, dat nu heeft bepaald dat het ministerie opnieuw moet gaan rekenen. In 2018 is er in de berekeningen een verkeerd rentepercentage gebruikt. De minister moet binnen acht weken met een nieuw bedrag komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel