Naturisten teleurgesteld over uitkleden Ellerstrand

DRONTEN • Ma 26 april 2021 | 19:53 • Maandag 26 april 2021 | 19:53

Belangenorganisatie voor naaktrecreatie NFN wil van de gemeente Dronten weten wat er precies gaat gebeuren met het Ellerstrand in Biddinghuizen. De gemeente wil dit strand 'teruggeven aan de natuur', omdat er geen beheerder meer voor is. Een deel van het Ellerstrand is al jaren in gebruik als naaktstrand.

Het strand mag volgens de gemeente in de toekomst nog steeds worden gebruikt voor recreatie, maar de gemeentelijke voorzieningen zoals douches worden weggehaald. Het toiletblok is al afgebroken, maar volgens NFN gebeurde dat aanvankelijk vanwege de vervuiling en slechte staat van het sanitair. De belangenorganisatie betreurt het dat de voorzieningen nu definitief worden weggehaald.

NFN wil weten wat het precies inhoudt als een strand aan de natuur wordt teruggegeven. Ook is nog onduidelijk of er in de toekomst nog door recreanten betaald moet worden, wanneer zij bij het strand willen parkeren. NFN wil op korte termijn opnieuw met de gemeente om tafel.

Het Ellerstrand heeft door het ontbreken van een beheerder een bijzondere positie in Dronten. De gemeente maakte vorige week nog bekend dat andere stranden in de gemeente juist zijn opgeruimd, schoongeveegd en klaargemaakt voor het strandseizoen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel