'Nieuwe steigers van half miljoen euro bij Arie de Witbrug nodig'

URK • Wo 28 april 2021 | 6:24 • Woensdag 28 april 2021 | 6:24

De gemeente Urk wil ruim een half miljoen euro uittrekken voor de bouw van nieuwe wachtsteigers bij de Arie de Witbrug in het dorp. Leden van de gemeenteraad spreken woensdagavond over de voor- en nadelen van het opknappen of vervangen van de steigers. De raad spreekt dan ook over de extra kosten die nodig zijn voor de renovatie en de modernisering van twee bruggen op Urk.

Wachtsteigers zijn bedoeld voor schepen die een tijdlang moeten wachten tot de brug geopend wordt. De huidige, houten steigers zijn in slechte staat. Draagbalken zijn te slecht om er een nieuw dek op aan te brengen. Een van de huidige steigers zou om die reden zelfs voor het publiek en ook voor zonnende jeugd moeten worden afgesloten. Om de steigers te repareren, zou al 115.000 euro nodig zijn. Maar de opgelapte steigers voldoen volgens de gemeente dan nog steeds niet aan de Richtlijnen Vaarwegen en zouden over 5 tot 10 jaar alsnog moeten worden vervangen.

Compleet nieuwe houten wachtsteigers zouden naar schatting 350.000 euro moeten kosten. Burgemeester en wethouders hebben dan ook de voorkeur voor nieuwe, zogenoemde hoog-laag steigers van staal. Deze voldoen aan de nieuwste richtlijnen en zijn zowel afgestemd op de beroepsvaart, als op de recreatievaart. De stalen steigers kunnen volgens de gemeente 40 jaar mee en zullen 512.000 euro kosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel