Fout met afschot konikpaarden en heckrunderen hersteld

FLEVOLAND • Do 29 april 2021 | 13:24 • Donderdag 29 april 2021 | 13:24

De provincie Flevoland heeft de fout rondom het afschot van konikpaarden en heckrunderen in de Oostvaardersplassen hersteld. De papieren om de beesten met geweer en geluiddemper af te schieten, zijn inmiddels in orde, zo laat het college van GS weten. Vorige week bleek dat dit tot nu toe niet goed geregeld was.

De provincie had aan terreinbeheerder Staatsbosbeheer namelijk een aparte opdracht moeten verlenen om paarden en runderen af te schieten. Omdat dat in het verleden niet is gebeurd, was Staatsbosbeheer in overtreding toen het de dieren doodde. De gang van zaken leidde tot kritiek van politieke partijen op de gedeputeerden Rijsberman en Smelik.

Alleen al in het afgelopen half jaar werden er in de Oostvaardersplassen tientallen konikpaarden en heckrunderen afgeschoten. Dit gebeurt om het aantal grote grazers naar beneden te brengen of om zieke dieren uit hun lijden te verlossen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel