Verdachte schietpartij Rivierenlaan blijft vastzitten

LELYSTAD • Vr 30 april 2021 | 16:33 • Vrijdag 30 april 2021 | 16:33

Een 41-jarige man die verdacht wordt van het neerschieten van een bewoner van de Rivierenlaan in Lelystad begin dit jaar blijft vastzitten. Wel wordt op verzoek van zijn advocaat het slachtoffer nader gehoord. Dat bleek vrijdag tijdens de strafzaak in de rechtbank in Lelystad.

Op maandag 19 januari klonken er schoten in een woning aan de Rivierenlaan. Daarbij raakte het slachtoffer gewond. De 41-jarige man uit Leeuwarden wordt verdacht van poging tot moord.

Volgens zijn advocaat speelt er meer tussen de gewonde bewoner en de verdachte. Zo zou het slachtoffer regelmatig WhatsApp-contact hebben met de vriendin van de verdachte. De advocaat wil dat de politie die berichten onderzoekt en het slachtoffer opnieuw verhoort.

Buurtonderzoek
De politie deed eerder al uitvoerig buurtonderzoek. In aanvulling daarop wordt de komende twee weken nog extra gezocht naar mogelijke beelden van de schietpartij in de buurt, zei de officier van justitie.

Achtergrond ontmoeting bekend
De rechtbank stemde in met een nader verhoor van het slachtoffer. Hij hoeft echter niet de inhoud van zijn telefoon aan de politie te geven. De achtergrond van de ontmoeting tussen de verdachte en het slachtoffer is bekend, zei de voorzitter.

De rechtbank wil de zaak in september inhoudelijk behandelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel