Eigenaar Haddock Philippe van Thiel (62) overleden

ALMERE • Zo 2 mei 2021 | 15:41 • Zondag 2 mei 2021 | 15:41

Philippe van Thiel, eigenaar van de voormalige jachthaven Haddock in Almere, is zaterdagavond overleden aan een hartstilstand. Woordvoerder van de familie en naaste medewerker Sanne Bouman zegt dat "familieleden en medewerkers in shock zijn door het plotselinge overlijden" van Van Thiel.

Van Thiel was een bekende ondernemer in Almere en runde jarenlang jachthaven Haddock aan het Weerwater. Haddock ging in november 2019 dicht omdat de jachthaven moest wijken voor de Floriade. Philippe van Thiel woonde sinds 1984 op het terrein van jachthaven Haddock.

De Almeerse ondernemer werd enkele jaren geleden benaderd om met de haven onderdeel te worden van de Floriade. Hij was hiertoe bereid en maakte plannen. Door verschillende wisselingen van ambtenaren, wethouders en een nieuwe burgemeester kwamen die plannen uiteindelijk niet van de grond.

Surfstrand
Van Thiel liet zich in 2019 uitkopen, maar vond dat zijn bedrijf kapot is gemaakt door de gemeente en de komst van de Floriade. Van Thiel kreeg een zak geld mee en hoopte die te kunnen investeren in een nieuwe jachthaven, bij voorkeur aan de Noorderplassen. Die plek was in diverse studies als beste naar voren gekomen. Toch is ook dat plan nog niet van de grond gekomen.

Uiteindelijk heeft van Thiel zijn bedrijf voortgezet aan het surfstrand in Almere Haven waar hij een zeilschool, botenwerf en horecabedrijf runde.

Philippe van Thiel is 62 jaar geworden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel