Projectontwikkelaar bouwt voormalige kerk om tot woningen

LUTTELGEEST • Do 6 mei 2021 | 13:39 • Donderdag 6 mei 2021 | 13:39

Projectontwikkelaar Fokke de Heus uit Tollebeek gaat de voormalige gereformeerde kerk in Luttelgeest ombouwen tot een appartementencomplex. De Tollebeker wil het gebouw transformeren in vier appartementen en twee penthouses. De pastorie krijgt een opknapbeurt, op het naastgelegen stuk grond moeten vier tot zes twee-onder-een-kapwoningen komen.

De gereformeerde kerk aan de Lange Brink stamt uit 1954. Het gebouw staat al sinds 2006 in de verkoop. De Heus zegt dat de sfeer en uitstraling van de kerk niet aangetast wordt. "De kerk blijft in het plan zoveel mogelijk behouden. Het is een beeldbepalend gebouw en dat respecteren we."

Een architect is inmiddels bezig met het maken van de schetsen van de woningen. De huizen gaan de verkoop in, de prijzen zijn later dit jaar duidelijk. Volgens De Heus komen in het plan alle leeftijden aan hun trekken, maar zijn de woningen niet gericht op starters.

Dorpsbelang is positief-kritisch over bouwplannen
Dorpsvoorzitter Mariët Rommens is blij verrast dat er wat gaat gebeuren met de gereformeerde kerk. "Het is op zich prima", zegt zij. "Wij hebben altijd aangedrongen op woningbouw in leegstaande kerken." Rommens verwijst daarmee naar de transformaties van de katholieke kerken in Luttelgeest en Kraggenburg. Zij is alleen teleurgesteld dat de woningen niet gericht zijn op starters en huurders. "Dat is niet prettig. De tijd zal leren of er Luttelgeestenaren in komen te wonen."

De bouw van de appartementen en woningen moet in mei 2022 gaan beginnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel