Projectleiders Floriade stappen op, PVV spreekt over leegloop

ALMERE • Do 6 mei 2021 | 21:35 • Donderdag 6 mei 2021 | 21:35

Opnieuw een tegenslag voor de Floriade. Verschillende hooggeplaatste medewerkers trekken zich terug uit de organisatie van het evenement. Er zou onenigheid zijn over de te varen koers.

Het nieuws over het vertrek van de managers kwam donderdag aan het rollen na schriftelijke vragen van de PVV. Fractievoorzitter Toon van Dijk benoemt daarin het opstappen van 'meerdere belangrijke stafleden.' Hij spreekt over 'een leegloop van de Floriade-organisatie'.

De Floriade BV laat in een reactie weten: "Enkele collega's hebben aangegeven in de komende maanden de organisatie te verlaten. We gaan de vacatures uitzetten en er wordt voor een overdracht gezorgd. Er is geen risico voor de tentoonstelling."

Spanningen rond komst nieuwe directeur
Bronnen melden aan Omroep Flevoland dat het gaat om tenminste vijf projectleiders. De onenigheid zou te maken hebben met ontwikkelingen van de afgelopen weken. Lange tijd leek het erop dat naast directeur Sven Stimac een tweede directeur zou komen te staan. Stimac zette echter een stap terug en Hans Bakker is inmiddels benoemd tot nieuwe CEO. Eén van de bronnen omschrijft Bakker als 'autoritair en respectloos.'

Ook de PVV heeft geluiden gehoord dat het aan- en optreden van de nieuwe directeur aanleiding is voor de leegloop. De partij wil weten wat de gevolgen zijn voor de voorbereidingen van het evenement, dat over ongeveer 11 maanden van start moet gaan. Fractievoorzitter Toon van Dijk spreekt over het verlies van vele jaren kennis en ervaring door het vertrek van de medewerkers.

Floriade-directeur Hans Bakker wil niet reageren op de berichtgeving en aantijgingen.

Miljoenentekort
Het vertrek van de medewerkers komt op het moment dat de Floriade BV en gemeente Almere in gesprek zijn over de 15 miljoen extra die nodig is voor de inrichting van het Expo-terrein. Het plotselinge miljoenentekort heeft tot grote spanningen tussen de partijen geleid. De komende weken moet duidelijk worden of het bedrag daadwerkelijk op 15 miljoen uitkomt, of dat het toch met minder geld mogelijk is.

De gemeente Almere laat weten niet te willen reageren op de ontwikkelingen. Dat zal op zijn vroegst na het beantwoorden van de schriftelijke vragen van de PVV gebeuren. Daar staat een termijn van zes weken voor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel