Zeeheldenwijk na de bouwvak bouwrijp gemaakt

URK • Zo 9 mei 2021 | 18:02 • Zondag 9 mei 2021 | 18:02

De gemeente Urk hoopt dat na de bouwvak eindelijk begonnen kan worden met het bouwrijp maken van de nieuwe Zeeheldenwijk. De provincie was de afgelopen maanden kritisch op de plannen voor de nieuwe woonwijk, en daardoor was er op Urk de vrees voor lange vertraging van de bouwplannen. Maar deze zorgen zijn volgens een woordvoerder van de gemeente Urk na de laatste bestuurlijke gesprekken weggenomen.

De kritiekpunten van de provincie lagen met name op het gebied van de archeologie. De provincie vond bijvoorbeeld dat er niet goed genoeg rekening werd gehouden met mogelijke archeologische vondsten op de plek waar de nieuwe wijk moet komen. Inmiddels zitten de provincie en de gemeente op één lijn wat er moet gebeuren als er dergelijke vondsten gedaan worden, aldus de gemeentewoordvoerder. Daardoor kan het bestemmingsplan voor de Zeeheldenwijk donderdag 20 mei door de gemeenteraad worden vastgesteld.

Zorgen weggenomen
Naast het bestemmingsplan moet er ook een ontgrondingenvergunning worden verleend door de Omgevingsdienst. Ook hierover is een laatste overleg geweest. De Omgevingsdienst zag tot voor kort nog belemmeringen op het gebied van handhaafbaarheid en toezicht. Met enkele aanpassingen in het plan voor de vergunning komt Urk nu tegemoet aan de Omgevingsdienst. De gemeente hoopt dat de ontwerp-vergunning de komende weken rond kan komen. En dat moet uiteindelijk de start van het bouwrijp maken van de grond mogelijk maken, als op 13 augustus de bouwvakvakantie is afgelopen.

In de Zeeheldenwijk kunnen de komende twintig jaar 1.650 woningen gebouwd worden. Het is voor het eerst dat Urk voor een nieuwe wijk de sprong over de Urkervaart maakt. Als eerste wordt Het Nieuwe Dorp in het hart van de wijk ontwikkeld. Andere deelgebieden komen er op termijn bij.

Het eerste gedeelte van de Zeeheldenwijk dat wordt ontwikkeld

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel