Continurooster basisschool teruggedraaid: ontevreden ouders beginnen petitie

LELYSTAD • Wo 12 mei 2021 | 12:51 • Woensdag 12 mei 2021 | 12:51

Ouders van leerlingen op basisschool De Boeier in Lelystad kregen een dag voor de meivakantie een onverwachte mededeling. Het continurooster wordt teruggedraaid en een deel van de ouders is daar niet blij mee. Daarom is er een petitie ingeleverd bij de directie van De Boeier die in totaal bijna 200 keer ondertekend is.

Bij een continurooster beginnen kinderen met de schooldag om 08.30 uur. Ze gaan dan niet tussendoor naar huis om te lunchen, maar blijven tot 14.00 uur op school. De Boeier heeft voor dit rooster gekozen vanwege corona. Het is vooral bedoeld om te zorgen dat het aantal contactmomenten tussen ouders beperkt is. Via een online-mededeling vernamen de ouders dat dit rooster afgeschaft wordt per 17 mei. "Verder heeft de school niet verteld waarom. Dat vinden we een beetje vreemd", zegt ouder Sebastiaan van Hoegee.

"Het afschaffen van het continurooster zorgt voor allerlei problemen. We zijn net ingericht op dit rooster en nu moet alles weer omgegooid worden. Ook heeft de school niet aan de ouders gevraagd wat wij ervan vinden. Deze beslissing hebben ze op hun eigen houtje gemaakt. We hadden dat graag anders gezien", vertelt Hoegee verder.

Ook veel ouders die rooster terug willen
Volgens directrice Roelie Renzema van De Boeier zijn er ook veel ouders die graag het oude rooster weer ingevoerd zien. "Onze school is één van de weinige in Lelystad die oorspronkelijk nog een rooster met middagpauze heeft. Een deel van de ouders heeft juist om die reden gekozen voor onze school." Over de petitie zegt Renzema het volgende: "Ik ben heel blij om te zien dat we een grote groep betrokken ouders hebben. We gaan met ze in gesprek om te kijken wat hun bezwaren zijn."

Ze vertelt wel dat het nu niet meer mogelijk is om het continurooster erin te houden. Dat heeft ermee te maken dat de roosters voor volgende week nu al zijn gemaakt. Volgens Renzema worden alle keuzes van De Boeier gemaakt met het oog op de onderwijskwaliteit.

'Vooral slecht voor kinderen'
Volgens Hoegee is het slecht voor de kinderen om deze wijziging door te voeren. Hij wijst erop dat sinds corona veel is veranderd. Hoegee stelt dat kinderen veel baat hebben bij stabiliteit. Door het continurooster terug te draaien "verandert er weer wat voor ze". Ook de ouders moeten hun schema weer omgooien. Hun wens is dan ook dat het continurooster in ieder geval tot na de zomervakantie van kracht blijft.

De petitie is woensdagochtend aangeboden aan de directrice van De Boeier. De ouders hopen dat de directie nog nadenkt om de beslissing terug te draaien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel