Fletcher wil hotel in Waterloopbos beginnen

MARKNESSE • Do 20 mei 2021 | 11:50 • Donderdag 20 mei 2021 | 11:50

Hotelketen Fletcher wil het Dyntes Tech Park in het Waterloopbos in Marknesse ombouwen tot hotel. Dat laat de eigenaar van het gebouw, Martin Daniëls, weten. Het college van B&W van Noordoostpolder is akkoord gegaan met het plan voor het hotel.

Met een wijziging in het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning moet er volgend jaar zomer een hotel staan met 114 kamers, een restaurant met terras en een wellnesscentrum.

Daniëls ziet het aantal huurders van het Dyntes Tech Park al langere tijd teruglopen. Daarom zocht de ondernemer sinds vorig jaar naar een alternatieve invulling voor zijn gebouw. Hij nam contact op met de hotelketen. "Fletcher is volgens ons de juiste partij", zegt Daniëls. "Zij staan bekend om hun hotels in bosrijke omgevingen en hebben grote doelstellingen. Ook is Fletcher nog niet vertegenwoordigd in Flevoland." De hotelketen raakte enthousiast en tekende een contract voor twintig jaar.

Duurzaam hotel
Volgens de ondernemer is Fletcher inmiddels druk bezig met het maken van ontwerpen voor het hotel. Daniëls geeft aan dat het duurzaam hotel wordt. "Koelen en verwarmen gebeurt op een energiezuinige manier." Voor de duurzaamheid worden de kozijnen vervangen. Dat is de enige verandering aan de buitenkant van het pand. "Het karakteristieke gebouw willen we behouden."

Volgens Daniëls gaat het om een normaal hotel en niet zoals in Bant waar Hotel Noordoostpolder achteraf een opvang voor arbeidsmigranten bleek. Na het akkoord van B&W moet de gemeenteraad nog met het plan voor het hotel van Fletcher instemmen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel