Roep om meer skateruimte neemt toe

LELYSTAD • Wo 26 mei 2021 | 22:56 • Woensdag 26 mei 2021 | 22:56

De roep om meer skateruimte voor jongeren in Lelystad neemt toe. Daarbij worden ze gesteund door de politieke partij Jong Lelystad, die pleitte dinsdag in de gemeenteraad voor een extra skatebaan.

Nu skaten de jongeren in het Zilverpark, maar dat vinden ze niet meer ideaal. "Dit park is te klein. We hebben te veel aanrijdingen, dan is de flow er helemaal uit", vertelt skateboarder Shane Sontag die ook rijdt op een BMX en skeelers.

De jongeren zijn jaloers op Almere en Zeewolde, die een veel grotere skatebaan hebben. Sontag: "We gaan ook vaak daarheen. Maar liever dat we hier kunnen skaten op de thuisbasis. Ik heb niet altijd genoeg geld om daarheen te kunnen."

'Weinig anders te doen'
Steun vinden de jongeren bij kwartiermaker Jakob Stolk van het initiatief 'Jongeren Maken de Stad!' dat ze helpt ideeën te realiseren. "Er is voor de jongeren weinig anders te doen dan hier naartoe te komen. Dat maakt het al druk. En daarbij wordt skateboarden steeds populairder."

Ook jongerenwerker Nout van Welzijn Lelystad hecht veel waarde aan een ontmoetingsplek voor jongeren: "Het is heel belangrijk dat ze elkaar kunnen ontmoeten op een laagdrempelige manier. Zeker in deze coronatijd hebben we geleerd dat als jongeren weinig te doen hebben, ze thuis of op school meer problemen krijgen. We moeten de jongeren op een gezonde manier bezig laten zijn."

Wethouder Jack Schoone komt later dit jaar met een voorstel voor mogelijke uitbreiding van de skateruimte in Lelystad.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Desi Bootsman. Zij gaat zich dit jaar speciaal richten op nieuws uit Lelystad voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad. Voor tips: desi.bootsman@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel