'Nieuwe campus moet nóg milieuvriendelijker'

EMMELOORD • Do 27 mei 2021 | 9:31 • Donderdag 27 mei 2021 | 9:31

De nieuwe campus in Emmeloord moet nóg milieuvriendelijker worden gebouwd dan gepland. Dat vinden de lokale fracties van de GroenLinks, het CDA en ChristenUnie/SGP. De partijen dienen daarvoor donderdagavond een motie in.

Daarin staat onder meer de wens dat de gemeente Noordoostpolder meer geld uitgeeft aan energiebesparing, zolang dit later kan worden terugverdiend. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door de fietsenstalling te overdekken met zonnepanelen, vertelt GroenLinks-fractievoorzitter Hylke Hekkenberg. "Maar het zou ook kunnen dat het ontwerp van het gebouw op zo'n manier wordt gedaan, dat je allerlei slimme warmteoplossingen kunt gaan toepassen."

De nieuwe campus moet onderdak bieden aan de 'oude' scholen van het Emelwerda College en de Vario Onderwijsgroep (het Zuyderzee Lyceum en de Bonifatius mavo). Als alles volgens planning gaat moet de nieuwe campus in 2026 openen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel