Milieustraat op de schop, 'veiligheid in het geding'

DRONTEN • Do 27 mei 2021 | 15:55 • Donderdag 27 mei 2021 | 15:55

De veiligheid van bezoekers en medewerkers van de milieustraat in Dronten is in het geding. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders van Dronten. Om de milieustraat veiliger te maken, is er een actieplan gemaakt.

De milieustraat wordt volgens de gemeente niet nuttig genoeg gebruikt. Bezoekers rijden met hun auto het terrein op en lopen vervolgens met hun spullen naar de juiste afvalcontainer. Tegelijkertijd rijden ook vrachtwagens en kranen van de milieustraat er tussendoor. Omdat dit voor gevaarlijke situaties kan zorgen, wil de gemeente deze verkeersstromen scheiden.

Het grote probleem is ruimtegebrek. De gemeente wil daarom het braakliggende terrein naast de milieustraat kopen. Als er extra grond is, wordt de milieustraat opnieuw ingericht. De vrachtwagens rijden dan op het nieuwe gedeelte, de bezoekers van de stort blijven dan op het oude gedeelte.

Langere openingstijden
Momenteel is de milieustraat tussen de middag gesloten. Dat is het moment waarop veel vrachtwagens af en aan rijden. Als de vrachtwagens en de personenauto's gescheiden zijn, wil de gemeente de afvaldump ook tussen de middag open houden. Daarnaast is de gemeente van plan om meer containers en afvalbakken te plaatsen om ook het afval beter te scheiden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel