De Kruidenreus, een tuin in de vorm van een mens

ALMERE • Zo 30 mei 2021 | 17:51 • Zondag 30 mei 2021 | 17:51

Bij Boerderij Uniek Leven in Almere Oosterwold is een kruidentuin aangelegd in de vorm van een mens: De Kruidenreus. Omdat er tientallen kruiden staan die lang niet iedereen kent, worden er sinds zondag rondleidingen gegeven.

Initiatiefneemster van De Kruidenreus is Marlène Blokhuis die ook de rondleidingen doet. "De kruidentuin is in de vorm van een mens en omdat die tiun zo groot is, hebben we het De Kruidenreus genoemd." Op de plekken van de organen staan verschillende kruidenplanten. "De longen worden gevormd door longkruid en tijm. Bij de keel staat salie en bij het hoofd lavendel," vertelt Blokhuis. "Het zijn er wel een stuk of zeventig."

Buik als uitkijkpunt
Omdat je de reus met z'n handen, voeten, hoofd en alle andere organen niet gelijk ziet, is er op verschillende plekken een plattegrond van De Kruidenreus. Midden in de kruidentuin, ter hoogte van de buik, staat een verhoging van ongeveer een halve meter. Blokhuis: "Als je bovenop het uitzichtpunt staat, kan je alle organen en planten goed zien."

Geestverruimende planten die staan hier niet. "Wiet hebben we niet", zegt Blokhuis lachend. "Wel een stil plekje met kruiden waardoor je je lekkerder kan voelen: de valeriaan, de dropland en de salie." De rondleiding in De Kruidenreus worden gegeven tot eind september en ze zijn nog op zoek naar vrijwilligers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel