Gemeenteraad unaniem voor bouw schoolcampus

NOORDOOSTPOLDER • Di 8 juni 2021 | 6:50 • Dinsdag 8 juni 2021 | 6:50

De gemeenteraad in Noordoostpolder heeft maandagavond unaniem ingestemd met de bouw van de schoolcampus in Emmeloord.

Al jaren is er gesproken over nieuwbouw voor het voortgezet onderwijs. De nieuwe campus moet onderdak bieden aan het Emelwerda College en de Vario Onderwijsgroep (het Zuyderzee Lyceum en de Bonifatius mavo). In totaal zullen er 2700 leerlingen onderwijs krijgen.

De schoolcampus gaat 36 miljoen euro kosten. 29,2 miljoen daarvan wordt door de gemeente betaald. De overige 6,8 miljoen komt voor rekening van de scholen. Afgesproken is dat de campus niet meer dan die 36 miljoen euro mag kosten. Mocht het er naar uit zien dat het bedrag alsnog overschreden wordt, dan moeten de gemeente en scholen hun wensen naar beneden bijstellen.

Regierol gemeente
Omdat de gemeente zo'n 80 procent van de kosten betaalt, is met de scholen afgesproken dat de gemeente een regierol heeft. Zo kan snel worden ingegrepen wanneer er bijvoorbeeld sprake is van budgetoverschrijding. De gemeente zegt er wel bij dat de besluiten in gezamenlijkheid worden genomen.

Als alles volgens planning gaat, is de nieuwe campus in 2026 open.

VSO in toekomst mogelijk ook naar campus
Nu de schoolcampus in Emmeloord er definitief komt, zal worden bekeken of in de toekomst ook het voortgezet speciaal onderwijs daar kan worden ondergebracht. Dit zou dan gelden voor zowel de VSO-leerlingen van de Zonnebloemschool als die van De Optimist. De Optimist moet op termijn sowieso naar een andere huisvesting, omdat het huidige pand aan De Hoefbladstraat in Emmeloord verouderd is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel