Kostenpost van 35.000 euro door verkeerd gekozen muurcoating

URK • Wo 9 juni 2021 | 13:30 • Woensdag 9 juni 2021 | 13:30

De gemeente Urk heeft een financiële tegenvaller door een verkeerd gekozen muurcoating in twee recent opgeleverde havengebouwen. Onder meer in de toiletten van het gebouw waarin de Tourist Info is gevestigd, bladdert de muurcoating af. Urk trekt 35.000 euro uit om de coating op korte termijn te vervangen.

Het college van b en w zegt in een stuk dat volgende week in de commissievergadering wordt behandeld dat er geen sprake is van een fout van de aannemer. "De keuze voor deze vorm van muurcoating door de gemeente, blijkt achteraf geen gelukkige keuze te zijn geweest. Claimen van garantie of een juridische procedure zou dan ook zinloos zijn en tot gevolg hebben dat beide gebouwen dit seizoen geen visitekaartje voor Urk zouden zijn."

De muurcoating is ook gebruikt in het strandpaviljoen dat sinds vorig jaar aan de Staversekade in bedrijf is. Dat gebouw en het pand van de Tourist Info zijn bekostigd vanuit de Zuiderzeelijngelden. Dat is de vergoeding die Urk kreeg voor het niet doorgaan van Zuiderzeelijn-treinverbinding. Urk heeft dat geld voornamelijk uitgegeven op toerismegebied.

Ook vochtblaasjes in vloercoating
Naast de problemen met de muurcoating zijn er ook vochtblaasjes ontstaan in de vloeren van de 'natte ruimten' in de havengebouwen. De gemeente gaat nu nog niets doen met de vloercoating. "Is er sprake van een incidenteel iets, wat op te lossen is door de blaasjes lek te prikken of blijft dit structureel terug komen? In verband met het aanstaande watersportseizoen is er voor gekozen om dit de komende maanden te monitoren en indien nodig in het komende najaar bij de kop te pakken.", schrijft het college in het stuk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel