'Niet zeker of 2 miljoen genoeg is voor nieuwe locatie Corneel'

LELYSTAD • Wo 9 juni 2021 | 19:26 • Woensdag 9 juni 2021 | 19:26

Het is nog de vraag of 2 miljoen euro genoeg is voor een verhuizing van poppodium Corneel in Lelystad. Dat zegt directeur Alex van Zijl van kunstcentrum De Kubus, waar Corneel onder valt. Dinsdag stemde een meerderheid van de Lelystadse gemeenteraad ermee in dat het tijd is voor een nieuwe locatie. Van Zijl is daar blij mee, maar hij heeft ook zorgen.

Elke investering is goed, stelt de directeur. Hij is daarom ook blij met het gebaar vanuit de gemeenteraad. Het plan is om te zorgen dat Corneel een plek krijgt waar ruimte is voor een groter publiek.

De gemeenteraad noemde het oude pand van discotheek Mystic als mogelijke locatie. Daar kwam ook wat kritiek op. Van Zijl heeft zelf geen idee of het pand geschikt is. Het lijkt hem een goed idee om daar onderzoek naar te doen. De directeur zegt wel dat het pand ruimte heeft voor 400 bezoekers, hetzelfde als Corneel nu al heeft. Daarnaast worden door de gemeente het voormalige postkantoor en het gebouw de Trommel bij de Waag als potentiële locaties onderzocht.

De oude pand van Mystic

'Er is best wat voor nodig'
Van Zijl onderstreept dat er best wat voor nodig is om een leeg pand geschikt te maken als poppodium. "De akoestiek moet goed zijn en dat geldt ook voor de geluidsisolatie. Verder is het belangrijk dat er een goed klimaatsysteem aanwezig is."

Mocht dit niet het geval zijn, dan is 2 miljoen euro misschien te weinig volgens hem. "Er komt geen nieuwe Ziggo Dome aan de Middendreef, maar het is wel belangrijk dat een pand geschikt is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel