Raad stemt voor nieuwe locatie poppodium Corneel

LELYSTAD • Wo 9 juni 2021 | 0:35 • Woensdag 9 juni 2021 | 0:35

De gemeenteraad van Lelystad heeft dinsdagavond gestemd voor een nieuwe locatie voor poppodium Corneel. Hierbij is het oude gebouw van de Mystic een optie, maar er worden ook andere locaties onderzocht. Voor de aankoop van een pand wordt 2 miljoen euro gereserveerd. De nieuwe locatie moet ruimte hebben voor een groter publiek dan het huidige pand aan de Neringweg.

Tijdens de raadsvergadering was er veel discussie over een eventuele nieuwe locatie voor het poppodium. Door de VVD, SP en in eerste instantie ook door Forum voor de Ouderen werd in mei het oude gebouw van de Mystic voorgesteld. De directie van kunstcentrum De Kubus, waar Corneel onder valt, reageerde daar verbaasd op. Zij had nog niet eerder van deze plannen gehoord. Murat Aktan van Jong Lelystad gaf aan dat die locatie pal naast de coffeeshop zit en dat dit problemen zou kunnen veroorzaken.

Wethouder Elzakelai gaf aan meerdere locaties te willen onderzoeken om zo een plek te vinden die wat betreft functie en financiën het beste past. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Corneel als een zelfstandige en onafhankelijke stichting zal functioneren.

Voorstel skatebaan aangenomen
In de vergadering werd ook gestemd over het voorstel voor uitbereiding van de skatebaan in het centrum. Dit voorstel werd unaniem aangenomen. Een ander voorstel voor een kinderburgermeester en kinderraad werd afgewezen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel