Ruime steun voor één grotere skatebaan

LELYSTAD • Di 8 juni 2021 | 11:23 • Dinsdag 8 juni 2021 | 11:23

Lelystad krijgt er geen tweede skatebaan bij, zoals Jong Lelystad wil. In plaats daarvan komt er één nieuwe skatebaan in het centrum. Dat plan heeft de steun van een meerderheid in de gemeenteraad.

Fractievoorzitter Sjaak Kruis van GroenLinks heeft een voorstel gemaakt dat door bijna alle partijen wordt gesteund. Maar daarin staat nog niet wat er precies gaat gebeuren. Daarom stellen de fracties voor dat de gemeente gaat overleggen met de jongeren, die een belangrijke stem moeten krijgen in de nieuwe baan. "Het moet niet een feestje worden van de gemeenteraad, maar juist van de jongeren".

Zo is nog niet duidelijk of de nieuwe baan op een andere plek komt, of dat de bestaande skatebaan wordt uitgebreid. Ook over de kosten staat nog niets vast, zegt Kruis. "Als het kostenplaatje niet op te brengen is, dan is het heel goed als de jongeren ook zelf proberen om wat geld bij elkaar te brengen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel