Burgemeester Urk langer afwezig, tijdelijk vervangen door Ineke Bakker

URK • Do 10 juni 2021 | 12:22 • Donderdag 10 juni 2021 | 12:22

Burgemeester Cees van den Bos van Urk blijft langer afwezig dan gedacht. Daarom heeft commissaris van de Koning Leen Verbeek besloten om Ineke Bakker aan te stellen als tijdelijk waarnemend burgemeester. Dat is gedaan op verzoek van Van den Bos zelf.

De burgemeester van Urk moest twee weken geleden zijn taken neerleggen toen het coronavirus bij hem was vastgesteld. Een week later liep hij ook een longontsteking op.

Volgens de gemeente Urk volgt de burgemeester nu "het dringend medisch advies om de komende weken zich te richten op herstel van zijn gezondheid en conditie."

Een oude bekende
Ineke Bakker was van 2019 tot 2020 ook al waarnemend burgemeester voor de gemeente Urk, tot de aantreding van Cees van den Bos. Daarom is zij, volgens de commissaris van de Koning, al goed bekend met de lokale situatie en lopende dossiers.

Bakker vindt het ondanks de omstandigheden mooi om weer op Urk te zijn. ''Dit is nu ook echt aan mij gevraagd omdat ik eerder waarnemer ben geweest op Urk. Dat je de draad toch gemakkelijk weer kunt oppakken. Je kent het meerendeel van de mensen goed, zij kennen mij ook. Dus ze weten wat ze aan mij hebben.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel