Gemeente heeft aanbesteding voor warmtenet in Zeeheldenwijk nog niet rond

URK • Ma 14 juni 2021 | 19:52 • Maandag 14 juni 2021 | 19:52

Dit najaar moet de schop al in de grond, maar de aanbesteding voor het warmtenet in de nieuwe Zeeheldenwijk op Urk is nog altijd niet rond. Dat laat de gemeente weten. Uiterlijk 1 juli hoopt het gemeentebestuur van Urk duidelijkheid te hebben over de concessie voor het warmtenet.

In eerste instantie hadden vier partijen zich gemeld voor een dertigjarig contract. Daarin staan de aanleg, onderhoud en exploitatie van een warmtenet in de toekomstige Zeeheldenwijk op Urk centraal. Ondanks verschillende gespreksrondes schreef geen van de vier partijen zich dit voorjaar in. Waarom dat is wil de gemeente niet zeggen. De gemeente is opnieuw met alle partijen in gesprek gegaan om alsnog tot een aanbieding te komen.

Een van de partijen is een samenwerkingsverband van Urker bedrijven. Die willen de nieuwe woonwijk op Urk verwarmen met de restwarmte van visverwerkende bedrijven op het naastgelegen bedrijventerrein.

Het warmtenet moet vanaf dit najaar aangelegd gaan worden, samen met andere nutsvoorzieningen als water en elektra.

Fractie ChristenUnie stelt vragen
De fractie van de ChristenUnie op Urk heeft schriftelijke vragen gesteld over de gang van zaken rond de aanbesteding. De partij wil weten wat de redenen zijn waardoor er met geen enkele inschrijver een overeenkomst gesloten kon worden. De fractie vraagt het college verder of de start van de bouw van Zeeheldenwijk nu wel gehaald kan worden.

Daarnaast stelt de ChristenUnie vragen over het plaatselijke initiatief van visverwerkende bedrijven om de restwarmte voor de nieuwbouwwijk te leveren. De fractie wil weten of het college bereid is om mee te doen met dit lokale plan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel