Paracetamol en vitaminepillen voor coronabrandhaard Suriname

ALMERE • Ma 14 juni 2021 | 20:45 • Maandag 14 juni 2021 | 20:45

Bij sportschool Fightmasters in Almere Stad worden spullen ingezameld voor Suriname, dat momenteel zwaar is getroffen door COVID-19. Er wordt gevraagd om paracetamol en tabletten vitamine C & D te doneren.

Suriname gaat op het moment gebukt onder een enorme coronagolf. Door de grote toename van coronagevallen zijn de hoogste risiconiveaus er van kracht. Ook is er een lockdown afgekondigd. Er zijn overal tekorten aan in het land, zoals medicijnen en mondkapjes.

Voor sportschooleigenaar Harold Deekman, die in Suriname geboren is, was dat reden om in actie te komen. "Voor ons in Nederland, een paracetamol: je gaat naar de drogist en je hebt het. Maar we merken toch dat het daar heel schaars is", vertelt hij. "Er zijn wel meer dingen die ze nodig hebben, zoals zuurstof, maar dat is voor ons weer heel moeilijk om te realiseren."

De inzamelingsactie pakt echter anders uit dan verwacht. In plaats van paracetamol en vitaminetabletten wordt juist geld gedoneerd. "Nu moeten we het zelf maar gaan halen denk ik. Er ligt niet één pakje in die doos, maar wel al honderden euro's zijn er overgemaakt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel