Bezorgde Almeerse CDA'ers praten over problemen in de partij

ALMERE • Di 15 juni 2021 | 6:50 • Dinsdag 15 juni 2021 | 6:50

Een groep bezorgde CDA-leden uit Almere is maandagavond bijeengekomen bij het Castellum amfitheater naast het kasteel om samen de problemen binnen de partij te bespreken.

De bijeenkomst was een idee van fractievoorzitter Bastiaan Malotaux. Hij besloot daartoe omdat hij, net als de provinciale fractie, meerdere berichten had binnengekregen waarin leden hun zorgen uitten. De bijeenkomst was in de buitenlucht om zo coronaproof met elkaar van gedachten te wisselen. Ongeveer 20 CDA-leden deden mee aan de bespreking.

Volgens Malotaux was de sfeer goed. "We hebben een positief-kritische bespreking gehad. Mensen vragen zich wel af; houdt het dan nooit op met die negatieve verhalen." Het steekt dat ontwikkelingen in Den Haag mogelijk een weerslag hebben op het CDA op lokaal gebied. "Wij hebben een goed verhaal, maar het lijkt alsof we meer met ons zelf bezig zijn."

"Mensen vragen zich wel af; houdt het dan nooit op met die negatieve verhalen"

— Bastiaan Malotaux,CDA Almere

Bastiaan Malotaux denkt dat de partij er verstandig aan zou doen om veel meer gebruik te maken van de lokale afdelingen. "Pieter Omtzigt is er heel goed in om in gesprek met mensen te gaan. Om het effect van beleid in de praktijk te horen. In de lokale afdelingen weet men ook wat er leeft. Het zou goed zijn om dat veel meer op te zoeken en op te halen."

Ondanks de zorgen die er leven binnen het CDA vreest Malotaux niet dat de partij uit elkaar valt. "Als ik sfeer van de bijeenkomst bekijk, dan ben ik daar totaal niet bang voor. Iedereen stond vierkant achter de partij."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel