WTC-gebouw wordt vaccinatiethermometer

ALMERE • Di 22 juni 2021 | 5:54 • Dinsdag 22 juni 2021 | 5:54

Het WTC-gebouw in Almere staat er gekleurd op. Van beneden tot boven is een rij ramen in één kleur verlicht. Aan de onderkant zijn ze groen, ongeveer in het midden gaat dat over in rood. De speciale verlichting is onderdeel van de vaccinatiecampagne van de gemeente Almere, de GGD en de ondernemersvereniging OVSA.

"De toren van het WTC stelt een 'coronathermometer' voor", zegt Aldrik Dijkstra van GGD Flevoland. Groen staat voor het aantal Almeerders dat zich inmiddels heeft laten vaccineren tegen corona. Elk raam staat voor 4375 inwoners. "De teller staat maandag op 62.409 vaccinaties", zegt Dijkstra. Dat betekent dat veertien ramen van het WTC groen zijn en achttien nog rood.

"We hopen elke dag meer groen te zien", zegt wethouder Roelie Bosch. De verlichting van het WTC is onderdeel van een campagne om mensen zo goed mogelijk in te lichten over de vaccinaties. Uit onderzoek blijkt dat groepen in de samenleving twijfelen over vaccinatie. De gemeente en de GGD willen zo goed mogelijk informeren over de vaccins. "Het gaat ons er niet om om mensen over te halen. Dat blijft een beslissing van de mensen zelf. Maar we willen bereiken dat mensen beslissen op basis van goede informatie", zegt Bosch.

Is de boodschap duidelijk?
Voorbijgangers op het Stationsplein hebben geen idee waar de lampen voor staan. "Ziet er leuk uit hoor", zegt een voorbijganger. "Ze hadden er ook nog geel bij moeten doen", grapt een ander. "Dan had je de rasta-vlag gehad." Passanten twijfelen of de thermometer nut heeft. "Ik zou hierdoor niet op andere gedachten komen, denk ik. Maar goed, je kunt ook niks doen, nietwaar." Dat elk groen licht staat voor ruim vierduizend gevaccineerde Almeerders imponeert sommigen wel. "Dat zijn er best veel."

De GGD hoopt met de campagne een vaccinatiegraad van 85 procent te halen. "Het doel is 140.000 gevaccineerden te halen", zegt Dijkstra. "We hopen natuurlijk dat de hele toren snel vergroent."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel