Moeizame jacht op loslopende runderen, vier belanden in sloot

ZEEWOLDE • Do 24 juni 2021 | 16:37 • Donderdag 24 juni 2021 | 16:37

Hulpdiensten en een aantal boeren zijn donderdag lange tijd druk geweest met het vangen van zo'n tien loslopende runderen. De Vogelweg tussen de Duikerweg en de Roerdompweg in Zeewolde werd daarvoor een aantal uur afgesloten. Eén rund was donderdag nog niet gevonden.

De dieren liepen over de weg en over een aantal naastgelegen akkers. Het vangen van de dieren verliep moeizaam. De dieren gingen alle kanten op en lieten zich lastig bij elkaar drijven. Volgens de brandweer zijn zeker vier koeien in een sloot beland. Na een paar uur is ook een drone ingezet, om vanuit de lucht te proberen de dieren in het graan en gras te spotten.

Volgens de brandweer was bij de dieren tijdens de vangpogingen onrust ontstaan, waardoor de 'jacht' verder werd bemoeilijkt. De dieren waren over vele hectares verspreid. Rond 10.30 uur donderdagavond waren de meeste gevangen. Waar de beesten vandaan komen is nog niet duidelijk.

Update: Inmiddels zijn de dieren weer terug bij de eigenaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel