Start wietexperiment voor onbepaalde tijd uitgesteld

ALMERE • Do 1 juli 2021 | 10:42 • Donderdag 1 juli 2021 | 10:42

De start van het wietexperiment in Almere en negen andere Nederlandse steden is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het was de bedoeling dat de proef met de legale levering, inkoop en verkoop van cannabis dit najaar van start zou gaan, maar er zijn nog te veel onzekerheden. Zo hebben de telers meer tijd nodig om kwalitatief goede hasj te leveren.

Dat schrijft de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch in een brief aan de gemeenteraad. Naast Almere en Arnhem doen bijvoorbeeld Groningen en Maastricht mee aan het experiment.

In het experiment wordt onderzocht of het mogelijk is om de teelt van cannabis legaal te maken. Nu kopen coffeeshops de wiet illegaal aan de achterdeur. Dat zorgt voor criminaliteit, overlast en gezondheidsproblemen. Het experiment heeft een looptijd van vier jaar.

De gemeente Almere wil niet reageren op het uitstel en verwijzen naar de ministeries van Justitie en van Volksgezondheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel