Almere doet definitief mee met wietexeperiment

ALMERE • Vr 3 juli 2020 | 6:35 • Vrijdag 3 juli 2020 | 6:35

Almere gaat definitief experimenteren met legale wietteelt. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten.

Almere werd vorig jaar geselecteerd als één van de tien gemeenten die van het Rijk mag experimenteren met gereguleerde wietteelt. Het is namelijk nu wel legaal om wiet te verkopen, maar niet om wietplanten te kweken. Daardoor zijn verkopers aangewezen op illegale bronnen.

Voor het experiment kan Almere rekenen op een bijdrage van 485.000 euro van het Rijk. Een aanzienlijk lager bedrag dan de gemeente eerder zelf had uitgerekend nodig te hebben. Gedacht werd dat het experiment de gemeente 850.000 euro zou gaan kosten. Binnen de gemeenteraad werd toen hardop gezegd dat Almere dan maar niet mee moest doen. Na een herberekening en door samenwerking te zoeken met de andere negen gemeenten kan het benodigde geld voor het experiment fors naar beneden.

Acceptabele kosten
Volgens de indieners van een motie (SP, D66, PvdA, GroenLinks, Respect! en AP/OPA) kost het nu nog maar een kleine 30.000 euro per jaar met een looptijd van zes jaar. Zij willen een doorgang van het project. Een meerderheid van de raad vindt dat bedrag acceptabel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel