Wachttijden afdeling Burgerzaken nog niet voorbij

ALMERE • Di 6 juli 2021 | 23:51 • Dinsdag 6 juli 2021 | 23:51

De wachttijden voor de afdeling Burgerzaken van de gemeente Almere blijven de komende periode waarschijnlijk lang. Dat laat het college van burgemeester en wethouders de fractie van de ChristenUnie weten. De partij had schriftelijke vragen gesteld over de opgelopen wachttijden.

Het college antwoordt de situatie heel vervelend te vinden en doet er alles aan om de problemen te verhelpen. Door maatregelen van de Rijksoverheid en met name de anderhalve meter afstandsregel zijn minder balies open. De aangekondigde versoepelingen zorgen verder voor extra drukte op de afdeling.

Als gevolg van de drukte moeten stellen die willen trouwen wachten tot augustus voor ze hun melding kunnen doen. Mensen die gratis willen trouwen moeten zelfs vijf maanden wachten.

Geen personeel te vinden
De gemeente wil extra personeel inhuren om de wachttijden te verkorten, maar kan deze bijna niet vinden omdat alle gemeenten hetzelfde probleem hebben. Daar komt nog bij dat de zomerperiode sowieso extra druk is voor Burgerzaken.

Met het inrichten van balies in andere ruimtes van het stadhuis én open te zijn op zaterdag hoopt de gemeente meer mensen te kunnen ontvangen. Maar burgemeester en wethouders waarschuwen de Almeerders dat het druk kan blijven: "De versoepelingen hebben sneller dan verwacht plaatsgevonden. De impact hiervan heeft ons overvallen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel