Almere steekt definitief 12,3 miljoen euro extra in Floriade

ALMERE • Vr 9 juli 2021 | 1:11 • Vrijdag 9 juli 2021 | 1:11

De Almeerse gemeenteraad heeft donderdagavond definitief besloten om 12,3 miljoen euro extra uit te trekken voor de Floriade. Het extra geld is nodig om het terrein van het evenement verder in te richten. Als de gemeenteraad niet was ingegaan op het miljoenenverzoek, dan zou de wereldtuinbouwtentoonstelling zo goed als onmogelijk worden.

Het bedrag dat Almere in totaal aan de Floriade kwijt is, is inmiddels opgelopen tot zo'n zestig miljoen euro. Een bedrag van twintig miljoen verwacht het stadsbestuur nooit meer terug te zien. Als de bezoekersaantallen tegenvallen, loopt dat bedrag nog verder op.

Dat coalitiepartijen VVD, D66, GroenLinks, CDA, Leefbaar Almere en de ChristenUnie in zouden stemmen met het extra geld werd de afgelopen weken al duidelijk. Ook de PvdA toonde zich daar donderdagavond voorstander van. De PVV, SP, Partij voor de Dieren en de eenmansfracties AP/OPA, Respect en NIDA stemden tegen.

Eerder op de avond werd gesproken over een aantal moties van oppositiepartijen. Zo wilden de PVV en Partij voor de Dieren dat ook voorstanders van het extra geld aangeven dat het nu echt de laatste keer is geweest. Deze motie behaalde uiteindelijk geen meerderheid. Ook een motie van afkeuring richting het college strandde.

Stemverhouding in de raad:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel