Toch groen licht voor nieuwe basisscholen

LELYSTAD • Vr 9 juli 2021 | 6:45 • Vrijdag 9 juli 2021 | 6:45

De Stichting Christelijk Primair Onderwijs (SCPO) en de Vrije School krijgen alsnog toestemming van de gemeenteraad om een basisschool in Lelystad te beginnen. Het college van burgemeester en wethouders had eerder toestemming geweigerd, omdat de scholen niet aan de normen voldeden. Zo is het volgens het college niet aannemelijk dat ze over vijf jaar tenminste 200 leerlingen hebben. Dat is tegenwoordig een verplichting.

De gemeenteraad was het in meerderheid niet eens met de beslissing van het college. Met de bouwopdracht voor Lelystad in het achterhoofd moeten die aantallen wel te halen zijn. Een aantal partijen dienden daarom een alternatief voorstel in.

De Stichting Christelijk Primair Onderwijs wil de tweede basisschool in de wijk Warande laten bouwen. De bestaande school - Kindcentrum Warande - zit tegen zijn grenzen aan. De gemeenteraad voelt de urgentie om daar snel wat te doen.

De Vrije School wil in het gebouw van De Fontein in de Waterwijk een school beginnen. De raadsleden hebben er alle vertrouwen in dat de schoolbesturen er in zullen slagen over vijf jaar aan de norm te voldoen. De aanvragen waren daarnaast opgesteld door een gerenommeerd bureau. De raad had geen reden om te twijfelen aan de juistheid van de achterliggende berekeningen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel