2,5 jaar celstraf geëist tegen tbs'er die tijdens verlof vrouw verkrachtte

LELYSTAD • Vr 9 juli 2021 | 16:36 • Vrijdag 9 juli 2021 | 16:36

Het Openbaar Ministerie heeft 2,5 jaar cel en tbs geëist tegen een 38-jarige tbs'er die tijdens zijn onbegeleid verlof een 51-jarige vrouw zou hebben overvallen en misbruikt in Lelystad. De man volgt een behandeling in de Oostvaarderskliniek in Almere.

De man ontkende tijdens de rechtszaak alle betrokkenheid bij de zaak. Op alles wat de rechter zei had hij een weerwoord. Wel gaf hij toe dat hij twee fietsen gestolen heeft.

De man zat sinds 2003 in een tbs-kliniek. Afgelopen september mocht hij een uur lang onbegeleid op verlof om boodschappen te doen. Hij keerde niet op tijd terug, dus werd er alarm geslagen. Terwijl er gezocht werd naar de man, kwam er een melding dat er in het bos bij de Oostvaarderplassen bij Lelystad een ernstig misdrijf had plaatsgevonden. Later bleek dat er een vrouw was overvallen en verkracht.

Op basis van het signalement en een melding van een getuige concludeerde de politie dat de tbs'er vermoedelijk bij deze zaak betrokken was. Een dag later werd de verdachte door de politie opgepakt.

Over twee weken doet de rechter uitspraak in de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel