Bewoonster AZC Luttelgeest krijgt voorwaardelijke celstraf voor mensensmokkel

LUTTELGEEST • Di 13 juli 2021 | 15:34 • Dinsdag 13 juli 2021 | 15:34

Een 38-jarige vrouw die in het asielzoekerscentrum in Luttelgeest woont, is dinsdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar voor haar rol in een grote mensensmokkelzaak. De vrouw was samen met enkele anderen betrokken bij het smokkelen van vluchtelingen van Frankrijk naar Engeland.

Haar man wordt door Justitie beschouwd als de hoofdverdachte in de zaak. Hij moet zich nog voor de rechter verantwoorden. Twee mannen die ook betrokken zijn geweest bij de smokkel per boot kregen vandaag zes en anderhalf jaar cel opgelegd. De voorwaardelijke straf voor de vrouw is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Kleine rol
De vrouw wordt minder zwaar gestraft dan de twee mannen die veroordeeld zijn, omdat ze een relatief kleine rol had. De hoofdverdachte zou zijn vrouw in alles hebben meegesleept. De rechtbank stelt dat ze is gebruikt door haar echtgenoot. Hij gaf bij de zitting twee weken geleden zelf ook aan dat zijn vrouw eigenlijk niks te vertellen heeft, alleen als het gaat om het huishouden.

Een 17-jarige zoon van het echtpaar in Luttelgeest wordt ook verdacht van betrokkenheid, maar zijn zaak wordt door het Openbaar Ministerie buiten de rechter om afgedaan. Dat kan betekenen dat hij een strafbeschikking krijgt, of dat de zaak geseponeerd wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel