Ziggo stopt met aanbieden analoge radio

FLEVOLAND • Wo 14 juli 2021 | 13:20 • Woensdag 14 juli 2021 | 13:20

Kabelbedrijf Ziggo stopt in Flevoland met het aanbieden van radiozenders via de analoge kabel. De doorgifte stopt op dinsdag 17 augustus. De gemeentes Urk en Noordoostpolder volgen op een later moment.

Volgens woordvoerder Gerjan van der Laan van VodafoneZiggo, stopt het bedrijf met analoge radio omdat 95 procent van de luisteraars via andere manieren naar de radio luistert. "Op deze manier kunnen wij ruimte maken op ons netwerk voor andere zaken zoals sneller internet", aldus Van der Laan. Luisteraars die toch graag radio via de ether ontvangen, kunnen in de winkels van VodafoneZiggo of online kosteloos een antenne aanvragen. Verdere instructies staan op de website van het kabelbedrijf.

Op Urk en in de Noordoostpolder stopt het aanbieden van analoge radio wat later dan in de rest van Flevoland. Een precieze datum is nog niet bekend. "We gaan heel Nederland omschakelen. De bedoeling is om dat te doen voor 2022", zegt Van der Laan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel