Lelystad krijgt miljoenen voor opknapbeurt van stadsdeel Oost

LELYSTAD • Do 15 juli 2021 | 9:03 • Donderdag 15 juli 2021 | 9:03

De gemeente Lelystad krijgt 39 miljoen euro voor het opknappen van stadsdeel Oost. Dat heeft minister Ollongren donderdag bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld komt uit het zogenoemde Volkshuisvestingsfonds en is bedoeld voor het opknappen van de Zuiderzeewijk, Atolwijk, Boswijk en Waterwijk.

Het Volkshuisvestingsfonds is voor investeringen in een betere woonkwaliteit in kwetsbare gebieden. Lelystad Oost is aangemerkt als één van de zestien kwetsbare gebieden in Nederland, waardoor er geld beschikbaar komt voor de opknapbeurt. Dat geld gaat naar de renovatie van 754 woningen, de sloop van 64 huizen en de bouw van 90 nieuwe woningen. Woningbouwcorporatie Centrada pakt 2000 huurwoningen aan. Ook keren 22 koophuizen terug als sociale huurwoning. Daarnaast komt er een herinrichting van de straten en het groen.

De ingrepen in Lelystad Oost moeten de wijken aantrekkelijker maken voor bestaande en nieuwe bewoners. Volgens de gemeente staat het gebied bekend om het grote aantal goedkope woningen en een overschot aan bewoners met weinig financiële draagkracht. Daar komt de combinatie met sociale problemen bij, waardoor Lelystad de wijk als onaantrekkelijk ziet voor middeninkomens. De gemeente heeft zelf tien miljoen euro beschikbaar voor het project.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel