Nog acht bedrijven in de race voor plan tegen verkeersproblemen

FLEVOLAND • Do 15 juli 2021 | 22:44 • Donderdag 15 juli 2021 | 22:44

Acht bedrijven zijn nog in de race om een innovatieve oplossing voor Flevolandse verkeersproblemen te bedenken. Ze zijn geselecteerd uit een groep van twintig ondernemers die zich hadden gemeld met een plan.

De innovaties richten zich op het verbeteren van de verkeersdoorstroming tijdens grote evenementen in de provincie, vooral op de bereikbaarheid van de Floriade in Almere en van het evenemententerrein bij Walibi Holland in de gemeente Dronten.

Evenementen zorgen geregeld voor files en verkeersoverlast. Berucht zijn de jaarlijkse 'Lowlands-files', rond de start van het festival in Biddinghuizen. De provincie wil slimme oplossingen en is daarom een competitie gestart. Het doel is om de bereikbaarheid voor bezoekers te verbeteren en tegelijkertijd zo min mogelijk hinder te veroorzaken voor lokaal verkeer.

Welke oplossingen zijn er bedacht?
In totaal hadden 20 ondernemers zich aangemeld voor de innovatiecompetitie 'Smart Mobility Flevoland'. Hun ideeën zijn beoordeeld en acht van hen zijn geselecteerd om een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. De ideeën die worden uitgewerkt zijn onder meer een app om bij het boeken van een ticket meteen al een tijdslot te boeken voor je reis, en een website die live laat zien waar het druk is.

Online zijn alle ideeën te lezen. De ondernemers met de projecten die als beste uit de bus komen, mogen deze ook daadwerkelijk uit gaan voeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel