Winkel met Bubble Tea razend populair

ALMERE • Vr 16 juli 2021 | 11:56 • Vrijdag 16 juli 2021 | 11:56

In de Bottelaarspassage in Almere staan sinds kort lange rijen voor een onlangs geopende winkel. De doorgaans rustige winkelstraat is ineens opvallend druk en de wachttijd om de winkel in te mogen loopt op tot een uur. Het heeft allemaal te maken met Bubble Tea: een razend populair drankje onder jongeren dat is overgewaaid uit Azië.

Bubble Tea is een koud of warm drankje dat in verschillende smaken verkrijgbaar is. Bijvoorbeeld mango, passievrucht of kiwi. Daar worden kleine balletjes aan toegevoegd die ook allemaal een smaak hebben. Je kiest twee soorten balletjes, die worden in een beker gedaan en dan komt de 'tea' er bovenop. Met een breed rietje drink je het mierzoete drankje en schieten de balletjes je mond in, waar ze de smaken afgeven.

Jongeren zijn gek op het drankje en dat wordt gedeeld op sociale media. Vooral op het social media platform TikTok wordt gepronkt met de zoete drankjes.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Pascal Fredrik. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: pascal.fredrik@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel