Schoonmaakmiddelbedrijf HG heeft opslag gevaarlijke stoffen niet op orde

ALMERE • Vr 16 juli 2021 | 14:03 • Vrijdag 16 juli 2021 | 14:03

De opslag van gevaarlijke stoffen bij HG International in Almere voldoet niet aan de eisen van brandveiligheid. Het bedrijf moet de komende maanden maatregelen nemen om dat op te lossen. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft de leverancier van schoonmaakmiddelen twee dwangsommen opgelegd van in totaal ruim drie miljoen euro.

Bij een controle bleek dat meerdere zaken niet voldoen aan de eisen. Zoals de brandwerendheid van de loodsen, eisen voor ontvluchting en de blusvoorzieningen. Deze week heeft het bedrijf de eerste maatregelen genomen om dit op te lossen. De komende maanden moet de rest op orde worden gebracht. De omgevingsdienst controleert dit samen met brandweer Flevoland.

De tweede dwangsom is voor het veiligheidsbeleid dat volgens de toezichthouder niet op orde is. Het gaat dan om het onvoldoende onderzoeken van incidenten en het nemen van maatregelen om herhaling te voorkomen.

Eerdere dwangsommen
In 2016 kreeg het bedrijf ook een dwangsom opgelegd. Toen was die afkomstig van de provincie. Bij een controle bleek dat de brandwerende voorzieningen onvoldoende waren. Volgens HG zou het een miljoen euro kosten om het bedrijf veilig te maken naar de norm van de provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel