Laatste kans voor warmtenet Urker Zeeheldenwijk

URK • Zo 18 juli 2021 | 10:13 • Zondag 18 juli 2021 | 10:13

Uiterlijk eind augustus is de laatste mogelijkheid om een warmtenet aan te leggen in het eerste deel van de Zeeheldenwijk op Urk. Als er geen definitieve aanbieding komt, moet het Urker college kiezen voor een zogenoemde all electric-oplossing.

Vorige maand werd al duidelijk dat het proces rond een warmtenet in de nieuwe wijk niet wil vlotten. In eerste instantie hadden vier partijen zich dit voorjaar gemeld voor een dertigjarig contract. Daarin staan de aanleg, het onderhoud en de exploitatie van een warmtenet in de toekomstige Zeeheldenwijk op Urk centraal. Een aanbieding kwam er alleen nooit.

Uiteindelijk bleef volgens de gemeente één partij over, maar die heeft tot nu toe niet geen officiële bieding gedaan. Het college heeft aangegeven hier tot 28 augustus op te willen wachten. Anders wordt er voor de eerste fase van de wijk voor een all electric-oplossing gekozen. Daarbij wordt de warmte geproduceerd met elektriciteit, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Als er te weinig elektriciteit is opgewekt, wordt er 'normale' stroom van het landelijke elektriciteitsnet gebruikt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel