Bewoners wijk Hoekwierde doen zelf het groenonderhoud

ALMERE • Di 20 juli 2021 | 17:44 • Dinsdag 20 juli 2021 | 17:44

Al tien jaar lang doen de bewoners van de wijk Hoekwierde in Almere Haven zelf het groenonderhoud. Het hele jaar door werken ze met zo'n 80 vrijwilligers aan het groen in de wijk. Van grasmaaien tot riet snijden en van het verwijderen van de berenklauw tot het planten van bloemen.

Buurtbewoner Ine Weber vertelt dat ze het onderhoud tien jaar geleden hebben overgenomen van de gemeente. "Ja, dat kan hier gewoon, ook in Almere. De mensen uit de buurt kennen elkaar en je bent niet verplicht om mee te doen. Maar het is zo wel heel fijn wonen. Het is onze wijk", zegt Weber.

Vrijwilligers
Wekelijks gaan zo'n 15 vrijwilligers met elkaar aan de slag. Als je het leuk vindt om te helpen, kun je meedoen. Er komen ook regelmatig bezoekers vanuit het hele land naar de wijk toe om te zien hoe het zelf onderhouden in zijn werk gaat. Deze mensen willen eventueel zelf ook zo'n buurtproject opzetten.

Ook in Almere Hout gaan bewoners samen de strijd aan met de reuzenberenklauw.

De reuzenberenklauw
Johan is een van de vrijwilligers en richt zich vooral op het verwijderen van de reuzenberenklauw. Hij is hiermee begonnen toen zijn zoon met onverklaarbare blaren thuiskwam. Johan gaat sindsdien op zoek naar de plant: "Het liefst heb ik dat de berenklauw al flink groot is. Dan heb je met weinig moeite heel veel resultaat. En de wortels krijg je dan vaak ook helemaal mee. Dan heb je de reuzenberenklauw definitief te pakken."

In onze rubriek Na Het Nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel